Smetanovo-oříšková poleva na zmrzlinu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanovo-oříšková poleva na zmrzlinu
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49367 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
40 ml | Brandy |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Ořechy lískové |
80 ml | Sirup javorový |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 47,3mg |
Draslík | 210,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy lískové, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanovo-oříšková poleva na zmrzlinu postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme na mírném ohni máslo a přidáme k němu nahrubo nasekané ořechy. Po půl minutě zvýšíme teplotu a přidáme brandy a javorový sirup. |
2 | Povaříme dvě až tři minuty, poté zalijeme smetanou a pořádně zamícháme. Pak je poleva připravená k podávání. |
Poznámka
Poleva je vhodná ke zmrzlině.