Kompotované ryngle s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompotované ryngle s medem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 49449 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Med včelí |
3 kg | Ryngle |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 129g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 174,7mg |
Vláknina | 266,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ryngle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kompotované ryngle s medem postup přípravy receptu:
1 | Použijeme zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme a necháme okapat na sítu. |
2 | Mezitím rozmícháme med ve vodě, svaříme a do horkého nálevu vložíme ovoce. Po chvíli vyjmeme a rozdělíme do čistých sklenic. |
3 | Nálev ještě krátce povaříme a po vychladnutí jím zalijeme ryngle. Sklenice dobře zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. |
4 | Jakmile vychladnou, vyjmeme je z hrnce a uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Sterilovat můžeme také po dobu 3 minut od bodu varu.