Hovězí maso na červené kari - Sasazu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na červené kari - Sasazu
Hovězí maso na červené kari - Sasazu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 49619 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
100 g | Cukr krupice |
300 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Kari pasta |
1 l | Kokosové mléko |
8 ks | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej slunečnicový |
30 ml | Omáčka sójová |
70 ml | Omáčka ústřicová |
8 ks | Thajský lilek |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 919,2mg |
Vláknina | 108g |
Vitamín A | 420,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr krupice, Hovězí svíčková, Kokosové mléko, Olej slunečnicový, Omáčka ústřicová, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Thajský lilek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na červené kari - Sasazu postup přípravy receptu:
1 | Lilek očistíme, po délce rozřízneme na půl a v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme doměkka. Potom ho nakrájíme na kousky. |
2 | Česnek spolu a cibuli oloupeme a spolu se zázvorem drobně nakrájíme. |
3 | V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme připravenou cibuli, česnek, zázvor a vše spolu zlehka orestujeme. Potom přidáme červenou kari pastu a povaříme přibližně 3 minuty. Do hrnce vlijeme kokosové mléko, cukr, ústřicovou omáčku, nakonec sojovou omáčku. Přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme dalších 10 minut. |
4 | Krevety vyloupneme, maso nakrájíme na malé kousky a vložíme je do vařící se omáčky. Do hrnce dáme také osmažené kousky lilku a pokračujeme dalších 10 minut ve vaření, potom stáhneme z ohně. |
5 | Hotové jídlo rozdělíme podle porci na talíře. Na každou porci nakrájíme listy bazalky, chilli papričky a jídlo s vhodnou přílohou servírujeme. |