Banánový pudink s omáčkou tofé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banánový pudink s omáčkou tofé
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 49744 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
2 ks | Banány |
40 g | Cukr krupice |
430 g | Cukr třtinový |
12 g | Kypřicí prášek do pečiva |
255 g | Máslo čerstvé |
180 g | Mouka pšeničná hladká |
140 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 158,5mg |
Draslík | 562,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banánový pudink s omáčkou tofé postup přípravy receptu:
1 | Banány oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Vejce rozklepneme a hladkou mouku prosejeme s kypřícím práškem do pečiva. |
2 | 170 g másla a 180 g hnědého třtinového cukru spolu utřeme, postupně přidáme vejce. Do krému potom opatrně vmícháme mouku s kypřícím práškem a banánové kostky. |
3 | Šest středních varných misek vytřeme 20 g změklého másla, vychladíme je v chladničce a pak vysypeme krupicovým cukrem. Připravenou hmotu rozdělíme do misek tak, aby byly do tří čtvrtin naplněny, položíme je do hrnce ve vodní lázni a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě pečeme 10 minut, potom zmírníme na 150 °C a pečeme dalších 80 minut. Po vyjmutí z trouby necháme dezert mírně vychladnout. |
4 | Mezitím připravíme omáčku tofé. V rendlíku smícháme zbytek hnědého třtinového cukru a šlehačku, přidáme zbytek másla, zahřejeme a když se cukr rozpustí, omáčku odstavíme. |
5 | Vlažný dezert vyklopíme na talířky, přelijeme omáčkou tofé a servírujeme. |