Jednoduchý recept

Mošt z čerstvých jahod

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49957

Ingredience

150 g Cukr krystal
2 l Jahody zahradní
2 g Kyselina citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 851kJ
14% Sacharidy 51 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
4% Bílkoviny 2 g

Mošt z čerstvých jahod postup přípravy receptu:

1

Dobře zralé jahody očistíme, rychle propláchneme pod tekoucí vodou a rozmačkáme. Ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.

2

Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přisypeme cukr a kyselinu citronovou a necháme rozpustit. Rozlijeme do lahví a převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Poznámka

Recept je kalkulován na 1l čisté šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvých jahod. Čas přípravy je bez doby na odstátí, až několik hodin. Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept