Jednoduchý recept

Margot buchta

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 50090

Ingredience

50 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Mléko plnotučné
50 g Mouka polohrubá
80 g Mouka pšeničná hrubá
40 g Máslo čerstvé
40 ml Olej slunečnicový
200 g Poleva čokoládová
120 g Smetana 12% (konzumní)
200 g Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vejce slepičí
400 g Čokoláda Margot

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 130kJ
15% Sacharidy 55 g
39% Tuky 29 g
3% Sodík 54 mg
13% Bílkoviny 8 g

Margot buchta postup přípravy receptu:

1

Polohrubou mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Do mouky přisypeme vanilkový cukr, na hrubém struhadle nastrouháme kokosovou čokoládu Margot, vše promícháme a necháme stranou.

2

Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přilijeme olej, cukr, mléko. Nakonec vlijeme smetanu a šlehačem všechno rozšleháme. Připravenou mouku pomalu smícháme se směsí, promícháme a vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.

3

Plech vložíme do horké trouby a při 180 °C pečeme přibližně 20 minut.

4

Upečenou buchtu vytáhneme z trouby. Necháme vychladnout, potřeme čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout.

5

Upečenou buchtu nakrájíme na čtverce, poklademe na dezertní talíře a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

Poznámka

Tato buchta je lehká na přípravu a výjimečně chutná. Podáváme jako studený dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept