Jednoduchý recept

Borůvková omáčka zahuštěná jíškou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50145

Ingredience

0,5 kg Borůvky
100 g Cukr krupice
1 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 154kJ
13% Sacharidy 45 g
15% Tuky 11 g
0% Sodík 2 mg
3% Bílkoviny 2 g

Borůvková omáčka zahuštěná jíškou postup přípravy receptu:

1

Z mléka a mouky v malém kastrůlku připravíme jíšku.

2

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou, v hrnci je promícháme s cukrem, máslem a dusíme.

3

Když borůvky změknou, zahustíme je jíškou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

4

Teplou omáčku podáváme s omeletami nebo vdolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept