Jednoduchý recept

Meruňkový nákyp z mandlového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50303

Ingredience

125 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Cukr vanilka
50 g Mandle
1 ks Meruňky
2 dl Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Smetana 12% (konzumní)
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 325kJ
19% Sacharidy 68 g
35% Tuky 26 g
4% Sodík 82 mg
28% Bílkoviny 16 g

Meruňkový nákyp z mandlového těsta postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme a najemno umeleme.

2

V misce utřeme do pěny cukr s vejci. Do pěny pak postupně vmícháme mléko, smetanu, mouku a mleté mandle. Vytvoříme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout.

3

Meruňky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme z nich pecky, opláchneme je studenou vodou a necháme okapat.

4

Větší zapékací formu vymažeme máslem, rozložíme do ní půlky meruněk, posypeme je vanilkovým cukrem a do formy nalijeme těsto.

5

Nákyp pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů, až má na povrchu zlatavý nádech. Podáme ho teplý, posypaný moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept