Makrela v kaparové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela v kaparové omáčce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 50440 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Makrela obecná |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
50 g | Kapary |
60 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Šalotka |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 173,0mg |
Draslík | 177,5mg |
Vláknina | 66,3mg |
Vitamín A | 595,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Pepř černý mletý, Kapary, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela v kaparové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Rybu nakrájíme na filety, osolíme a opepříme. Šalotky nakrájíme nadrobno, kapary nasekáme. |
2 | Filety položíme na vymaštěný plech a asi deset minut grilujeme. Po pěti minutách rybu obrátíme. Hotovou rybu držíme v teple. |
3 | V mezičase připravíme omáčku. Pokrájené šalotky zpěníme na másle, vmícháme kapary, sůl, pepř a víno. Za občasného míchání dusíme. Na závěr přimícháme smetanu a na mírném plameni vaříme, až omáčka zhoustne. |
4 | Filety podáváme přelité omáčkou. |
Poznámka
Jako přílohu volíme vařené brambory.