Jednoduchý recept

Linecké pečivo se šlehačkou pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50814

Ingredience

Těsto
50 g Cukr moučkový
250 g Mouka bezlepková
150 g Máslo čerstvé
37 g Pudinkový prášek - vanilkový
20 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Xantanová guma
2 polévková lžíce Šťáva citrónová
Na pomazání
200 g Marmeláda rybízová
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 322kJ
21% Sacharidy 75 g
36% Tuky 27 g
4% Sodík 77 mg
6% Bílkoviny 3 g

Linecké pečivo se šlehačkou pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Ze všech surovin vymícháme hladké těsto, které necháme několik hodin odpočinout - nejlépe do druhého dne.

2

Z odpočinutého těsta vyválíme plát na pomoučeném vále a vykrajujeme tvary vykrajovátky. Vykrájíme stejný počet stejných tvarů, abychom mohli po upečení pečivo slepit marmeládou.

3

Troubu předehřejeme na střední teplotu a vykrájené tvary, které jsme před pečením potřeli rozšlehaným bílkem, v ní upečeme. Hotové pečivo necháme vychladnout a slepujeme je rybízovou marmeládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept