Pomazánka ze žervé a zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka ze žervé a zeleniny
Pomazánka ze žervé a zeleniny
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51542 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
20 g | Kopr čerstvý |
70 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř bílý |
4 ks | Ředkvička |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
170 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 32,3mg |
Draslík | 236,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka), Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka ze žervé a zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a celer oloupeme a spolu s ředkvičkami nakrájíme na malé kousky. Všleháme do másla žervé a připravenou zeleninu. Všechny suroviny ještě jednou zlehka prošleháme. |
2 | Nakonec přimícháme drobně nasekaný kopr, podle vlastní chutě sůl, pepř. Hotovou pomazánku podle potřeby naředíme smetanou a ještě jednou vařečkou promícháme. |
3 | Pomazánku uchováváme ve vhodné nádobě v lednici. |
Poznámka
Pomazánka je vhodná na potírání pečiva ke snídani. Hodí se také na jednohubky.