Brokolice s česnekem a sušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolice s česnekem a sušenými rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51567 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 l | Voda pitná |
Dušená brokolice | |
---|---|
800 g | Brokolice |
4 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Rajčata sušená sterilovaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na posypání | |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 49,5mg |
Draslík | 980,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 193,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Česnek, Olej slunečnicový, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brokolice s česnekem a sušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omytou brokolici rozdělíme na růžičky, dáme ji do síta a přelijeme ji vroucí vodou. Očistíme a na plátky pokrájíme česnek. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | V zapékací míse si rozpálíme olej s máslem a česnek zpěníme. Přidáme brokolici, sušená rajčata, podle chuti osolíme, posypeme pepřem, promícháme a restujeme asi 3 minuty. Přilijeme 1,5 dl vody a pod poklicí dusíme asi 10–14 minut. Podušenou brokolici dáme na talíře, posypeme nastrouhaným plísňovým sýrem, petrželkou a podáváme. |