Jablka v tvarohovém županu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka v tvarohovém županu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51681 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Cukr moučkový |
45 polévková lžíce | Džem rybízový |
4 ks | Jablka |
50 g | Mandle |
250 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
250 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 68,2mg |
Draslík | 162,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jablka, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablka v tvarohovém županu postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh našleháme se změklým máslem, přidáme prosátou moukou a vypracujeme hladké těsto. Mandle nastrouháme. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, zakapeme citronovou šťávou a místo jádřinců vyplníme džemem. |
2 | Z těsta vyválíme čtverce, na ně klademe jablka a do těsta je zabalíme. Jablka přeložíme na plech vyložený pečícím papírem, těsto potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme mandlemi a v troubě předehřáté na 220°C pečeme, až těsto zrůžoví. |
3 | Jablka podáváme sypaná moučkovým cukrem. |