Recept

Dušené hrušky se zmrzlinou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 51687

Ingredience

30 g Citronová kůra
50 ml Citronová šťáva
200 g Cukr krupice
4 ks Hrušky
3 ks Hřebíček
30 g Skořice celá
1 l Voda pitná
250 ml Víno bílé
400 g Zmrzlina vanilková
100 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 841kJ
21% Sacharidy 75 g
17% Tuky 12 g
3% Sodík 66 mg
7% Bílkoviny 4 g

Dušené hrušky se zmrzlinou postup přípravy receptu:

1

Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a vložíme do vody s citronovou šťávou. V hrnci svaříme víno s cukrem, hřebíčky, citronovou kůrou a skořicí. Po 10 minutách vložíme do vína hrušky a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi 8 minut.

2

Udušené hrušky vyjmeme a necháme okapat.

3

Hrušky podáváme nakrájené do vějíře, zasypané strouhanou čokoládou, s porcí vanilkové zmrzliny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept