Dresink z petrželky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dresink z petrželky
Dresink z petrželky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51807 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
10 g | Cibulka jarní |
3 ml | Citronová šťáva |
100 g | Majonéza |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
6 ml | Pomerančová šťáva |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 108,3mg |
Vláknina | 413,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Majonéza, Med včelí, Pomerančová šťáva, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dresink z petrželky postup přípravy receptu:
1 | V misce důkladně metlou promícháme smetanu s majonézou a medem. Potom přimícháme citronovou a pomerančovou šťávu, drobně nasekanou petrželovou nať a opět promícháme. Nakonec podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem a vmícháme také nadrobno nasekanou zelenou část jarní cibulky. |
2 | Hotový dresink udržujeme v lednici. |
Poznámka
Tento dresink podáváme jako studenou přílohu na maso, ryby, ale také zeleninu. Přidáním drobně nasekané feferonky připravíme ostrý dresink.