Jednoduchý recept

Fondue z piva

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52190

Ingredience

16 krajíc Chléb toastový
1 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2,5 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
750 g Sýr Čedar
2 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

83% Kalorie 1,638 kcal
Kilojoule 6 854kJ
34% Sacharidy 122 g
121% Tuky 91 g
122% Sodík 2 g
137% Bílkoviny 77 g

Fondue z piva postup přípravy receptu:

1

Do nádoby na fondue nalijeme pivo a zahřejeme. Za stálého míchání přidáme nastrouhaný sýr, máslo, worcesterovou omáčku a mouku smíchanou s trochou vody. Omáčku stále mícháme, aby se nepřipálila a přivedeme ji k varu.

2

Potom nádobu ihned odstavíme z ohně a přimícháme do ní vajíčka rozšlehaná s hořčicí.

3

Omáčku nalijeme na mírně opečený toustový chléb a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept