Staroanglická piškotová mísa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staroanglická piškotová mísa
Staroanglická piškotová mísa
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 52237 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
400 g | Kompot broskvový |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
30 plátek | Mandle plátky |
4 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
300 ml | Mléko polotučné |
1 balení | Piškoty cukrářské |
75 ml | Sherry brandy |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
60 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 245,2mg |
Draslík | 77,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Piškoty cukrářské, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Maizena - kukuřičný škrob, Mandle plátky, Marmeláda rybízová, Mléko polotučné, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka), Sušenky BeBe světlé jemné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Staroanglická piškotová mísa postup přípravy receptu:
1 | Cukrářské piškoty po dvou slepíme marmeládou. |
2 | Dno zapékací mísy vyložíme slepenými piškoty, navrch rozložíme okapané, na kousky nakrájené broskve a přikryjeme sušenkami. Zakapeme sherry a podle chuti šťávou z kompotu. Necháme chvíli nasáknout. |
3 | V misce smícháme žloutky s kukuřičnou moučkou a směs můžeme osladit 1-2 lžícemi cukru. |
4 | V kastrůlku ohřejeme mléko, přilijeme žloutkovou směs a za stálého míchání uvaříme puding do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a mícháme do částečného zchladnutí. |
5 | Puding vlijeme do mísy na sušenky, přikryjme folií a necháme vychladit. |
6 | Smetanu ušleháme a rozetřeme na puding. Posypeme nasucho opraženými plátky mandlí a necháme znovu vychladit. |
Poznámka
Cukr do žloutkové směsi můžeme vynechat.
mnam urcite vyzkousim
Už vím, co chci v neděli odpoledne ke kávě!
Super recept doporučuji!!!
Trochu kalorií navíc si snad ještě můžeme někdy dovolit. Navíc už je velku teplo a tak se to dá vysportovat :-)
Do plusu dávám i jednoduchou přípravu. Dezert vynikající, doporučuji i ostatním.