Cukrářský krém s čerstvými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cukrářský krém s čerstvými vejci
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 52247 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
90 g | Cukr vanilka |
400 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 194,0mg |
Draslík | 58,3mg |
Vláknina | 945,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cukrářský krém s čerstvými vejci postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme celá vejce s vanilkovým cukrem a hladkou moukou. Přilijeme trochu mléka a šleháme dohladka. |
2 | Zbylé mléko v kastrolu přivedeme téměř k varu a za stálého šlehání vlijeme vaječnou směs. Zvolna vaříme 15-20 minut do zhoustnutí a stále mícháme. |
3 | Krém nalijeme do misky a přikryjeme fólií. Lehce ji přimáčkneme na povrch krému, aby se neutvořil škraloup. Necháme vychladnout. |