Domažlická tvarohová mochura - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domažlická tvarohová mochura
Domažlická tvarohová mochura
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 52704 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Kvásek | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
2,5 dl | Mléko plnotučné |
Těsto | |
50 g | Cukr krupice |
60 g | Hera |
4 polévková lžíce | Hrozinky |
250 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 ks | Vejce slepičí |
Na posypání | |
2,5 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
Na potření buchet | |
80 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 79,6mg |
Draslík | 143,4mg |
Vláknina | 300,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 205,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Cukr krupice, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Hera, Hrozinky, Cukr vanilka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domažlická tvarohová mochura postup přípravy receptu:
1 | V hrnečku ve vlahém mléce s cukrem rozmícháme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. |
2 | Do mísy dáme tvaroh, cukr a směs utřeme. Přidáme vejce, kvásek, Heru, hrozinky a těsto dobře propracujeme. Zakryjeme ho a necháme vykynout. |
3 | Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, vyválíme z něj šišku o průměru přibližně 7 cm. Nožem ze šišky nakrájíme díly silné asi 2 cm. Pokládáme je na plech vytřený máslem. Každou tvarohovou buchtu potřeme rozpuštěným máslem a necháme 15 minut kynout. Mochuru pečeme v předehřáté troubě na 190 °C dozlatova. Pečeme přibližně 20 minut. |
4 | Upečenou mochuru necháme vychladnout, před podáváním buchty posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. |