Jednoduchý recept

Žemlovka s karamelovou příchutí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52729

Ingredience

150 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Hera
1,5 dl Mléko polotučné
8 ks Rohlíky bílé
1,5 dl Smetana 12% (konzumní)
3 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 325kJ
25% Sacharidy 89 g
20% Tuky 15 g
3% Sodík 64 mg
29% Bílkoviny 16 g

Žemlovka s karamelovou příchutí postup přípravy receptu:

1

Zalékací mísu vymažeme tukem a na její dno naskládáme nakrájená kolečka starších rohlíků.

2

Do horké vody v nízkém hrnci přisypeme cukr a mícháme, až se rozpustí. Pak přestaneme míchat a cukr necháme zkaramelizovat. Potom pod hrncem snížíme žár, přilijeme do něj smetanu a mléko a mícháme, dokud se tuhý karamel nerozpustí. Hrnec odstavíme z ohně, do směsi vmícháme rozšlehaná vajíčka, zalijeme jí kousky žemlí v zapékací míse a počkáme, než rohlíky zvláční.

3

Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia a žemlovku v ní pečeme přibližně 20 minut, než má zlatavý povrch.

Poznámka

Místo rohlíků můžeme použít oschlé croissanty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept