Domácí čokoládový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí čokoládový pudink
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53313 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
60 g | Čokoláda na vaření |
60 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
35 g | Kakao |
2,5 dl | Mléko plnotučné |
1,3 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 polévková lžíce | Solamyl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 207,0mg |
Draslík | 16,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 388,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Cukr vanilka, Kakao, Mléko plnotučné, Smetana 16% (pochoutková), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí čokoládový pudink postup přípravy receptu:
1 | V hrnci ohřejeme mléko se smetanou. |
2 | V druhém hrnci smícháme cukr, Solamyl a kakao, přilijeme dvě lžíce vroucí vody a šleháme, dokud nám nevznikne hustá směs. Do ní pak přišleháme žloutky, horkou směs mléka se smetanou a nakonec vanilkový cukr. Směs na ohni mícháme tak dlouho, dokud nemá konzistenci majonézy. Potom hrnec odstavíme z ohně, přimícháme na kousky nalámanou čokoládu a když se rozpustí, přelijeme pudink do servírovacích mističek. |
3 | Mističky s pudinkem přikryjeme potravinářskou fólií, pudink necháme vystydnout a pak ho můžeme nechat ještě důkladněji vychladit v chladničce. |