Rytířská smaženka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rytířská smaženka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53436 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
16 plátek | Chléb toastový |
30 ml | Kečup |
2 dl | Olej rostlinný |
200 g | Tvarůžky olomoucké malé |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 395,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rytířská smaženka postup přípravy receptu:
1 | Polovinu krajíců toastového chleba lehce potřeme kečupem a poklademe na plátky podélně rozkrojeným tvarůžkem. |
2 | Druhou polovinu toastových chlebů také potřeme kečupem, krajíce spojíme, stiskneme k sobě a sepneme párátkem. |
3 | Jednotlivé porce omočíme v rozšlehaném vejci a osmažíme na rozpáleném oleji. |