Jednoduchý recept

Hrušky ve vanilkovém krému

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 53917

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
40 g Cukr krupice
40 g Cukr vanilka
100 g Džem jahodový
400 g Kompot hruškový
200 g Poleva čokoládová
200 g Smetana jihočeská lahodná33%
3 dl Voda pitná
60 ml Víno bílé
Na krém
40 g Cukr krupice
5 dl Mléko plnotučné
40 g Pudinkový prášek - vanilkový
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 497kJ
15% Sacharidy 54 g
20% Tuky 15 g
4% Sodík 88 mg
5% Bílkoviny 3 g

Hrušky ve vanilkovém krému postup přípravy receptu:

1

Do vhodného kastrůlku vlijeme vodu, víno, přisypeme cukr a nakonec jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Vše přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Půlky oloupaných hrušek naskládáme do sladkého sirupu, kde je necháme namočené až do dalšího použití.

2

Příprava krému: do kastrůlku vlijeme mléko, vsypeme pudinkový prášek, přisypeme cukr a vložíme také vanilku. Za stálého míchání přivedeme k varu. Ve vaření krému pokračujeme až do jeho zahoustnutí a stáhneme z ohně.

3

Na střed dezertního talířku položíme půlku hrušky, volné jamky po jádřincích naplníme džemem. Hrušky přelijeme teplým krémem a v lednici necháme vychladnout. Vychladlý krém přelijeme čokoládovou polevou, opět vložíme do lednice, aby čokoládová poleva ztuhla.

4

Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme na šlehačku. Těsně před podáváním připravenou šlehačkou ozdobíme každou porci hrušek.

Poznámka

Podáváme jako studený dezert, anebo předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept