Jednoduchý recept

Švestky v čokoládovém krému

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 53923

Ingredience

40 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
400 g Kompot švestkový
250 g Mléko zahuštěné neslazené
100 g Ořechy vlašské
200 g Poleva čokoládová
40 g Pudinkový prášek - čokoládový
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 648kJ
23% Sacharidy 82 g
43% Tuky 32 g
8% Sodík 151 mg
19% Bílkoviny 11 g

Švestky v čokoládovém krému postup přípravy receptu:

1

Nejdříve uvaříme čokoládový krém: Do kastrůlku vlijeme kondenzované mléko, přilijeme kompotovou šťávu, přisypeme vanilkový a krupicový cukr. Za stálého míchání na mírném ohni krém vaříme až do jeho zahoustnutí. Stáhneme z ohně, necháme mírně vychladnout a vmícháme do krému žloutek.

2

Švestky necháme dobře okapat, vypeckujeme a naskládáme na střed dezertního talířku. Švestky přelijeme krémem, dáme do ledničky a vyjmeme tehdy, až bude krém ztuhlý. Následovně krém přelijeme čokoládovou polevou a posypeme drobně nasekanými ořechy.

3

Hotový dezert opět dáme do ledničky až do jeho podávání.

Poznámka

Podáváme jako studený dezert nebo předkrm. Použijeme asi 1dl šťávy z kompotu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept