Pikantní rajčatová omáčka s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní rajčatová omáčka s cibulí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53928 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Ocet rýžový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
500 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 707,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr krupice, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Olej olivový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní rajčatová omáčka s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve oloupeme rajčata a následně nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme. Bazalku omyjeme a nasekáme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme cibuli a česnek s chilli papričkou, poté přimícháme rajčata, cukr a sójovou omáčku. Vaříme zhruba 30 minut. |
3 | Nakonec do směsi přimícháme ocet a nasekanou bazalku. Ihned servírujeme. |
Poznámka
Omáčka se hodí k masu i rybě.