Jablka politá bílkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka politá bílkovým krémem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54080 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 ml | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 g | Džem broskvový |
6 ks | Jablka |
100 g | Listové těsto |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Ořechy vlašské |
50 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Krém | |
---|---|
200 g | Cukr krupice |
4 ks | Vejce slepičí |
70 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 174,6mg |
Draslík | 311,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 188,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Ořechy vlašské, Víno bílé, Voda pitná, Cukr krupice, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem broskvový, Listové těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka politá bílkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka oloupeme a vydlabeme jadřince a střed. Poklademe je do hrnce s vodou, cukrem, vínem, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou. Uvaříme doměkka. |
2 | Z listového těsta vykrojíme kolečka o průměru 8 cm. Naskládáme je na máslem vymazaný plech. Každé kolečko potřeme džemem. Měkká jablka vybereme z hrnce a poklademe je na kolečka z listového těsta na plechu. Vydlabaný otvor v každém jablku naplníme džemem smíchaným s pomletými ořechy. |
3 | Příprava bílkového krému: Cukr a vodu za stálého míchání svaříme na táhnoucí se hmotu. Z bílku ušleháme tuhý sníh. Do tuhého sněhu za stálého míchání přiléváme svařený cukr. |
4 | Každé jablko na plechu od shora polijeme připraveným bílkovým krémem a také posypeme pomletými ořechy. Vložíme do horké trouby, kde necháme bílkový krém zaschnout. Pozor-jablka nepečeme, ale jen sušíme krém. |
Poznámka
Takto připravená jablka podáváme jako teplý, ale také studený dezert.