Penne s cherry rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s cherry rajčaty
Penne s cherry rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 54381 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej olivový jedlý |
3 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata Cherry |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
90 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Penne |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 15,3mg |
Draslík | 451,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový jedlý, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s cherry rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme rajčátka, rozkrojíme a polovinu jich zbavíme semínek. Dužninu bez semínek nakrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálíme olivový olej, nejprve necháme zesklovatět cibuli s česnekem, potom přidáme nakrájená rajčata. Dle chutí osolíme a opepříme. Při mírné teplotě necháme provařit asi 10 minut. |
2 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 4 l osolené vody, vhodíme penne a uvaříme na skus podle návodu na obalu. Připravíme síto, slijeme, necháme krátce okapat a vrátíme do hrnce. |
3 | Zbylá rajčátka nakrájíme na osminy a přidáme do rajčatové omáčky, kterou poté přihřejeme, případně dochutíme solí a pepřem. Nastrouháme 50 g parmazánu a spolu s omáčku vmícháme do těstovin v hrnci. Za použití škrabky na brambory vyrobíme ze zbývajícího parmazánu ozdobné hoblinky. Těstoviny s omáčkou rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme parmazánovými hoblinkami a rozmarýnem a podáváme. |