Skládaná jahodová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skládaná jahodová roláda
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54484 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
80 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
7 g | Kypřicí prášek do pečiva |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
100 g | Džem broskvový |
100 g | Jahody zahradní |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 173,2mg |
Draslík | 144,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 163,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650, Džem broskvový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skládaná jahodová roláda postup přípravy receptu:
1 | Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutku, postupně vmícháme prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem. |
2 | Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut. |
3 | Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu, necháme vychladnout. Položíme na moukou posypanou utěrku a opatrně sundáme papír. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. |
4 | Korpus potřeme džemem, pomocí utěrky stočíme do rolády, kterou vložíme do lednice. Následovně pilkovým ostrým nožem nakrájíme na tenká kolečka. Kolečka rolády poklademe na střed jednotlivých dezertních talířků. Na povrch naskládáme omyté a nakrájené jahody, na ně dáme šlehačku, potom zase kolečko rolády. Povrch ozdobíme ještě šlehačkou a celou jahodou. |
Poznámka
Těsně před podáváním můžeme talířky ozdobit čokoládovou polevou.