Krůtí se sójovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí se sójovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54576 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 plátek | Krůtí maso |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
60 ml | Omáčka sojová - Tamari |
2 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
2 polévková lžíce | Víno Saké |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 3,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Omáčka sojová - Tamari, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno Saké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí se sójovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V misce rozmícháme mirin, saké, sójovou omáčku a cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. |
2 | Do větší pánve nalijeme olej, rozpálíme a vkládáme krůtí maso, nejdříve kůži ke dnu. Potom otočíme na druhou stranu. Smažíme asi 5 minut z každé strany, dokud nemá maso zlatavou barvu. Maso vyndáme a položíme stranou. |
3 | Pánev vyčistíme a nalijeme do ní smšs ze sójové omáčky. Vaříme asi minutku. Poté vložíme do pánve maso a šťávu z masa. Obracíme z obou stran. V omáčce necháme maso asi ještě 5 minut. Poté vyndáme, nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou. |