Krevety v marinádě z japonského vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety v marinádě z japonského vína
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54935 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibulka jarní |
30 g | Cukr krupice |
130 g | Houby enoki |
750 g | Krevety tygří - loupané |
45 ml | Olej olivový |
60 ml | Omáčka sójová |
150 g | Shiitake houby |
30 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 196,9mg |
Draslík | 316,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Shiitake houby mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby enoki, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Omáčka sójová, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety v marinádě z japonského vína postup přípravy receptu:
1 | Houby opláchneme, očistíme a pokrájíme na proužky. Cibulky nakrájíme na kolečka. Krevety omyjeme a necháme dobře okapat. Ze sójové omáčky, cukru, mirinu a 15 ml oleje umícháme marinádu, do které přidáme krevety. Marinujeme 10 minut. |
2 | Zbylý olej rozpálíme na pánvi, přidáme marinované krevety (marinádu ponecháme stranou) a smažíme 2 minuty. Poté krevety z pánve vyjmeme. Na pánvi osmažíme houby. Smažíme 1 minutu, poté přilijeme zbylou marinádu a necháme 1 minuty prohřát, pak přimícháme krevety a cibulku. Smažíme další 2 minuty, poté ihned servírujeme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená rýže.