Salát z kysaného zelí s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z kysaného zelí s kapary
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55073 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
120 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Kapary |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 plátek | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
120 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 73,8mg |
Draslík | 495,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jogurt bílý, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z kysaného zelí s kapary postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí scedíme, nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Přidáme nasekané kapary, osolíme, opepříme, přisypeme cukr, přilijeme pomerančovou šťávu. Oloupanou cibuli a česnek drobně nakrájíme, vložíme do misky k ostatním surovinám. Vše zalijeme sladkou smetanou s jogurtem a důkladně promícháme. |
2 | Salát necháme v lednici odležet a potom ho porcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme tenkým plátkem pomeranče a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm.