Hraběnka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hraběnka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5550 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
225 g | Cukr krupice |
100 g | Hrozinky |
0,5 kg | Jablka |
300 g | Máslo čerstvé |
725 g | Mouka polohrubá |
60 g | Ořechy vlašské |
15 g | Skořice mletá |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 117g |
---|---|
Cholesterol | 322,7mg |
Draslík | 371,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hraběnka postup přípravy receptu:
1 | Vyšleháme máslo a krupicový cukr, přidáme 6 žloutků, přimícháme polohrubou mouku a vše rozmixujeme. |
2 | Více jak polovinu těsta rozprostřeme na vymazaný plech a předpečeme dozlatova. |
3 | Smícháme jablka, rozinky, nastrouhané ořechy, skořici a dáme vše na předpečené těsto. |
4 | Vyšleháme z bílků sníh, který rozetřeme na jablka a nahoru nastrouháme zbylé těsto. |
5 | Pečeme 25 minut při 150 stupních. |