Barevný zeleninový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barevný zeleninový nákyp
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55626 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 g | Bobkový list |
600 g | Brambory |
500 g | Cibule |
60 g | Cukr krupice |
600 g | Hovězí maso mleté |
200 g | Kapie |
150 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Olej slunečnicový |
200 g | Sýr Parmezán |
8 dl | Víno bílé |
700 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 114,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Cukr krupice, Hovězí maso mleté, Olej slunečnicový, Sýr Parmezán, Víno bílé, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Barevný zeleninový nákyp postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme 1 dl oleje, vložíme 250 g nakrájené cibule, kterou necháme zesklovatět. Přidáme kyselé zelí, cukr, bobkový list a vlijeme víno. Vše povaříme 10 minut. |
2 | V pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme na malé kousky nakrájenou zbylou cibuli a osmahneme. Vmícháme mleté maso, přisypeme sůl, pepř a dusíme 10 minut. |
3 | Pekáč vymažeme 40 g másla, na dno dáme mleté maso. Na maso naskládáme oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory. Povrch brambor posypeme tence nakrájenou sterilizovanou kapií a nastrouhaným sýrem. Naskládáme ještě na tenké plátky nakrájené máslo a pekáč vložíme do trouby. |
4 | Při teplotě 180°C pečeme 25-30 minut. Potom nákyp krájíme na porce. Podáváme na jednotlivých talířích. |
Poznámka
Podáváme jako teplé hlavní jídlo.