Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55977 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Okurka salátová |
15 g | Řasa Wakame |
Na zálivku | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 224,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 13,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Okurka salátová, Řasa Wakame , Med včelí, Víno rýžové čínské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Vložíme řasu wakame do misky, zalijeme vlažnou vodou a necháme ji asi 15 minut nasáknout. Osušíme a odkrájíme stonky. Nakrájíme řasu na nudličky. Okurku omyjeme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na kolečka. |
2 | Všechny pokrájené suroviny smícháme v misce. |
3 | V menší misce smísíme rýžové víno, rýžový ocet, sójovou omáčku a med. Zálivkou zalijeme směs okurky s řasami a cibulkou. Lehce promícháme a podáváme. |