Maréna po bretaňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maréna po bretaňsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55994 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
430 g | Fazole bílé v rajské omáčce |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Pažitka |
600 g | Síh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 522,0mg |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 511,1mg |
Vláknina | 600,0mg |
Vitamín A | 180,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Pažitka, Síh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé v rajské omáčce, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maréna po bretaňsku postup přípravy receptu:
1 | Marénu (síh maréna) oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na porce. Jednotlivé osušíme v ubrousku, osolíme, obalíme v mouce a z obou stran prudce opečeme v rendlíku na oleji. Pak dáme do trouby předehřáté na 170°C dopéci. |
2 | Konzervu bílých fazolí v rajské omáčce ohřejeme a vmícháme do ní rozpuštěné máslo. |
3 | Na talíře rozdělíme porce ryby, na ně navršíme fazole a podáváme posypané sekanou pažitkou. |