Špenátové suflé s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové suflé s česnekem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56047 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Máslo bylinkové |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
1,5 dl | Mléko plnotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 233,9mg |
Draslík | 863,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 253,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové suflé s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Špenát vložíme do hrnce s vroucí vodou, uvaříme, scedíme, necháme okapat a rozmixujeme na kaši. Ochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, chvilku osmahneme, přilijeme mléko, povaříme a stáhneme ze sporáku. Do směsi vmícháme žloutky, přimícháme špenát, z bílků ušlehaný tuhý sníh. Zlehka promícháme a vlijeme do bylinkovým máslem vymazané pečící formy. Povrch posypeme nahrubo nastrouhanou sýrem. |
3 | Vložíme do trouby, pečeme při 180 stupňové teplotě 40-45 minut. |
4 | Podáváme na jednotlivých teplých talířích. |
Poznámka
Servírujeme jako hlavní teplé jídlo. Suflé je také vhodné jako předkrm.