Jednoduchý recept

Jahodové suflé se šlehačkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56121

Ingredience

60 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
350 g Lesní plody - mražené
2 polévková lžíce Protlak jahodový
Na těsto
70 g Cukr krupice
40 g Cukr moučkový
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vanilkový lusk
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 523kJ
9% Sacharidy 33 g
32% Tuky 24 g
2% Sodík 41 mg
10% Bílkoviny 6 g

Jahodové suflé se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Mražené jahody dáme do misky, posypeme 60 g krupicového cukru a 20 g vanilkového cukru, jahodovou trestí, přikryté necháme rozmrazit.

2

V pánvi rozehřejeme 60 g másla, přisypeme mouku a stálým mícháním připravíme světlou jíšku. Stáhneme ze sporáku, vsypeme zbylý cukr, vložíme vanilku i žloutky. Vše dobře promícháme a necháme vychladnout.

3

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme do připravené směsi.

4

Rozmrazené jahody promícháme, dáme je do pečící formy, vymazané zbylým máslem. Na povrch jahod rozložíme připravenou směs.

5

Naplněnou formu vložíme do předehřáté formy a při 200 stupňové teplotě pečeme 50 minut.

6

Po vytažení z trouby, posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý dezert, anebo předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept