Jednoduchý recept

Ovocný salát s pěnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56172

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
2 ks Hrušky
200 g Jahody zahradní
3 ks Kiwi
0,5 ks Meloun žlutý
2 ks Pomeranče
Na zálivku
2 ks Banány
3 ml Citronová šťáva
0,5 ks Meloun žlutý
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
Na pěnu
1 polévková lžíce Cukr moučkový
50 ml Likér mandlový - Amaretto
1 dl Sirup mučenkový
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 132kJ
15% Sacharidy 54 g
6% Tuky 5 g
1% Sodík 16 mg
8% Bílkoviny 5 g

Ovocný salát s pěnou postup přípravy receptu:

1

Omyté hrušky oloupeme, překrojíme odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Pokapeme je citrónovou šťávou, promícháme. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na měsíčky, šťávu zachytíme.

2

Žlutý meloun rozkrojíme podélně, pokrájíme na tenké, podélné pásy. Oloupeme a dužinu rozkrájíme na stejné kousky jako hrušky. Půlku melounu krájíme na salát, druhou půlku necháme k dalšímu použití. Kiwi oloupeme, pokrájíme na tenké kolečka, omyté jahody necháme okapat, poté rozkrájíme na půlky.

3

Hrušky, pomeranče, meloun, kivi i jahody vložíme do misky a promícháme.

4

Příprava zálivky: druhou půlku rozkrájeného melounu dáme do mixéru, přidáme oloupané a pokrájené banány, přilijeme pomerančovou a citrónovou šťávu, všechny suroviny důkladně rozmixujeme. Připravenou zálivkou přelijeme nakrájené ovoce v misce. Ještě jednou promícháme a odložíme do lednice.

5

Příprava pěny: do nerezové nádoby dáme žloutky, cukr, přidáme sirupy, likér. Elektrickým šlehačem rozšleháme na pěnu, poté nádobu vložíme do vodní lázně a metlou šleháme na prohřátou tekoucí pěnu.

6

Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé talíře nebo salátových misek. Každou porci ještě přelijeme připravenou pěnou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené. Takto připravený ovocný salát je vhodným dezertem, občas ho podáváme také jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept