Recept

Koláč se smetanovo-citrónovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56179

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
2 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
155 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Voda pitná
Náplň
4 polévková lžíce Citronová kůra
100 g Cukr krystal
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí
180 ml Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 644kJ
10% Sacharidy 36 g
33% Tuky 25 g
2% Sodík 41 mg
12% Bílkoviny 7 g

Koláč se smetanovo-citrónovou náplní postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: koláčovou formu vymažeme lžící másla, troubu předehřejeme na 190°C.

2

Těsto: hladkou mouku smísíme se dvěma lžícemi krystalového cukru. Do mouky s cukrem přidáme změklé máslo a lžíci vody, směs dobře prohněteme, abychom získali vláčné těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici 30 minut odpočinout. Poté těsto rozválíme na vále, který jsme pomoučili dvěma lžícemi hladké mouky na plát o něco větší, nez je koláčová forma. Plátem těsta vyložíme formu, na dně formy těsto provzdušníme propícháním vidličkou a necháme ještě 30 minut odpočinout v lednici. Po této době těsto z lednice vyjmeme, celé zakryjeme alobalem a zatížíme keramickými kuličkami nebo fazolemi a 15 minut pečeme ve vyhřáté troubě. Než se nám korpus koláče předpeče, ve šlehači připravíme smetanovo-citrónovou náplň. Po 15 minutách korpus z touby vyjmeme, koláčovou formu i s těstem podložíme plechem a vyjmeme alobal se zatížením, vlijeme ušlehanou náplň. Koláč pečeme v troubě ještě dalších 20 minut, než náplň ztuhne, poté servírujeme vychladlý, posypaný 3 lžícemi moučkového cukru.

3

Náplň: Šlehačku, cukr, vejce, citrónovou šťávu a citrónovou kůru vyšleháme do pěny.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept