Šampaňský ledový punč s rýnským vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šampaňský ledový punč s rýnským vínem
Šampaňský ledový punč s rýnským vínem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56309 |
Kategorie: | Povzbuzující nápoje |
Ingredience
3 polévková lžíce | Brandy |
1 ks | Pomeranče |
1 l | Sodovka |
4 polévková lžíce | Třešně |
1 l | Víno ryzlink |
1 l | Víno šumivé (sekt) |
4 polévková lžíce | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 65,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomeranče, Sodovka, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Třešně, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy, Víno ryzlink nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šampaňský ledový punč s rýnským vínem postup přípravy receptu:
1 | Kompotované třešně a višně vypeckujeme a dáme do mrazničky zamrazit. Do velkého skleněného džbánu nalijeme rýnský ryzlink (např. Hort) a smícháme ho s Cherry brandy, sodovou vodou, pomerančovou šťávou z jednoho pomeranče, promícháme a dáme vychladit. |
2 | Těsně před podáváním do k vínu přilijeme vychlazené šampaňské. Punč rozlijeme do vysokých sklenic, dáme do nich zmrazené višně a třešně a podáváme. |
Poznámka
K ledovému šampaňskému punči dáme do sklenic slámky a podle chuti kostky ledu.