Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56528

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Pudink
50 g Cukr krystal
80 g Ovoce sušené směs
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
1 kávová lžička Skořice mletá
250 g Sýr Ricotta
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 dl Voda pitná
Šlehačka creme fraiche
100 ml Mléko - podmáslí
1 polévková lžíce Ořechy vlašské
300 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 682kJ
11% Sacharidy 40 g
62% Tuky 47 g
3% Sodík 66 mg
27% Bílkoviny 15 g

Sýrový pudink s ovocem postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: Čtyři zapékací misky vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180°C.

2

Pudink: V kávové, nebo čajové konvici uvaříme 2dcl vody. Touto vroucí vodou zalijeme směs sušeného ovoce a necháme 10 minut bobtnat. Než sušené ovoce nabobtná, připravíme sýrový krém. V misce

3

rozmícháme dohladka sýr Ricottu, žloutky, cukr a skořici. Sýrový krém ochutíme pomerančovou kůrou. Nabobtnalé ovoce scedíme, necháme okapat a vmícháme do sýrového krému. Směs s ovocem rozdělíme do připravených misek vymazaných máslem a pečeme asi 15 minut. Pokrm bude pečený, když bude povrch na dotyk pevný, ale nebude hnědý.

4

Pečené pudinkové porce z misek vyklopíme a servírujeme je

5

se lžící šlehačky creme fraiche, posypané lžičkou pomerančové kůry,

6

teplé nebo vychlazené.

7

Šlehačka creme fraiche:Vlašské ořechy umeleme. Smetanu rozšleháme s podmáslím do husté konzistence a vmícháme umleté vlašské ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept