Sýrový pudink s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový pudink s ovocem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56528 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Pudink | |
50 g | Cukr krystal |
80 g | Ovoce sušené směs |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 g | Sýr Ricotta |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 dl | Voda pitná |
Šlehačka creme fraiche | |
100 ml | Mléko - podmáslí |
1 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 398,0mg |
Draslík | 115,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Pomerančová kůra, Skořice mletá, Sýr Ricotta, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ovoce sušené směs nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový pudink s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: Čtyři zapékací misky vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180°C. |
2 | Pudink: V kávové, nebo čajové konvici uvaříme 2dcl vody. Touto vroucí vodou zalijeme směs sušeného ovoce a necháme 10 minut bobtnat. Než sušené ovoce nabobtná, připravíme sýrový krém. V misce |
3 | rozmícháme dohladka sýr Ricottu, žloutky, cukr a skořici. Sýrový krém ochutíme pomerančovou kůrou. Nabobtnalé ovoce scedíme, necháme okapat a vmícháme do sýrového krému. Směs s ovocem rozdělíme do připravených misek vymazaných máslem a pečeme asi 15 minut. Pokrm bude pečený, když bude povrch na dotyk pevný, ale nebude hnědý. |
4 | Pečené pudinkové porce z misek vyklopíme a servírujeme je |
5 | se lžící šlehačky creme fraiche, posypané lžičkou pomerančové kůry, |
6 | teplé nebo vychlazené. |
7 | Šlehačka creme fraiche:Vlašské ořechy umeleme. Smetanu rozšleháme s podmáslím do husté konzistence a vmícháme umleté vlašské ořechy. |