Švédská ptačí hnízda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédská ptačí hnízda
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56609 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 ks | Brambory vařené |
4 polévková lžíce | Červená řepa |
200 g | Chléb celozrnný pšeničný |
2 polévková lžíce | Kapary |
2 polévková lžíce | Pažitka |
3 ks | Šalotka |
8 ks | Sardelové řezy |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 446,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Červená řepa, Chléb celozrnný pšeničný, Pažitka, Šalotka, Sardelové řezy, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švédská ptačí hnízda postup přípravy receptu:
1 | Omytou pažitku drobně pokrájíme. Kapary nadrobno rozkrájíme a v misce je smícháme s pažitkou. Šalotku očistíme, krájíme nadrobno. Sladkokyselou červenou řepu (kostičky) scedíme z nálevu a necháme okapat. Větší uvařenou bramboru ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Na mělkou mísu dáme doprostřed čerstvé syrové žloutky. Sardelové řezy podélně pokrájíme a klademe je do kruhu okolo žloutků. Přiložíme pokrájenou bramboru a kapary s pažitkou. |
3 | Vidličkou všechny suroviny důkladně smícháme (při míchání si pomáháme vidličkou). |
4 | Ptačí hnízda podáváme s černým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme studené.