Vánoční ovocný chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční ovocný chlebíček
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56643 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
2 g | Cukr vanilka |
250 g | Kandované ovoce |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Nové koření mleté |
250 g | Ořechy vlašské |
0,5 špetka | Skořice mletá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 159,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční ovocný chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Prosátou mouku s kypřícím práškem vsypeme do misky. Přisypeme moučkový cukr, vanilkový cukr, nasekané ořechy a různé kandované ovoce. Rozklepneme tři vejce, přidáme skořici, nové koření. Rukou vypracujeme těsto, které následně rozdělíme na čtyři díly, vytvarujeme je na šišky. |
2 | Připravené šišky naskládáme na pečicím papírem vyložený plech a potřeme zbylým rozkvedlaným vejcem. Vložíme do nahřáté trouby, pečeme 25 - 30 minut. Po vytažení z trouby, necháme mírně vychladnout. Ještě teplý chlebíček nakrájíme na tenké krajíce, poté necháme vychladnout úplně. |
Poznámka
Servírujeme studené. Tento chlebíček se peče zejména k vánočním svátkům.