Pudink ze žloutků s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink ze žloutků s ovocem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56745 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Jahody zahradní |
1 dl | Koňak vaječný |
100 g | Maliny |
2 dl | Mléko polotučné |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 509,0mg |
Draslík | 117,2mg |
Vláknina | 129g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Maliny, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Koňak vaječný, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink ze žloutků s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Žloutky dáme do vhodné nádoby, a spolu s cukrem metlou vyšleháme do pěny. Potom nádobu se žloutky položíme do vodní, horké lázně, vložíme vyškrábanou vanilkovou dřeň. Za stálého šlehaní nad párou šleháme do zahoustnutí. Opět za stálého míchání, postupně přiléváme smetanu, šleháme přibližně 10 minut na lesklou a hladkou hmotu a odstavíme z ohně. |
2 | Do teplé žloutkové hmoty, přilijeme mléko s vanilkovým cukrem a dobře promícháme. Na dno dvou pudinkových mističek nalijeme vaječný koňák. Na něj rozlijeme teplý pudink a vložíme do lednice vychladnout. |
3 | Těsně před podáváním pudinkové porce ozdobíme čerstvými malinami, jahodami a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studený dezert.