Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57165

Ingredience

1 kg Brambory
160 g Mouka pšeničná hladká
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Soda jedlá
100 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 ml Zakysaná smetana
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 735kJ
17% Sacharidy 62 g
50% Tuky 37 g
52% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Běloruská kopýtka postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory nastrouháme, vymačkáme vodu, přidáme mouku, vejce, sůl a jedlou sodu a vymícháme velmi husté těsto.

2

Velkou naběračkou těsto vkládáme na rozpálené sádlo, lžící hromádky těsta zploštíme na placičky silné asi 2 cm, které rychle po obou stranách opékáme.

3

Opečená kopýtka vložíme na 2-3 minuty do vroucí osolené vody, uvařená vyndáváme drátěnou naběračkou.

4

Kopýtka podáváme politá zakysanou smetanou a rozškvařenou slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept