Tadžický plov se slepicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tadžický plov se slepicí
Tadžický plov se slepicí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57170 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
600 g | Drůbeží maso vařené |
200 g | Gouda |
300 g | Játra drůbeží |
60 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mrkev kořen |
250 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 470,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso vařené, Gouda, Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tadžický plov se slepicí postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na másle dozlatova společně opečeme drobně nakrájenou cibuli a na tenká kolečka nakrájenou mrkev. K opečené zelenině pak přidáme vykostěné a na menší kousky nakrájené maso a drůbky z vařené slepice, na kousky nakrájená syrová drůbeží játra a krátce podusíme. |
2 | Potom maso zasypeme dobře propranou rýží, osolíme, zalijeme horkým slepičím vývarem, zakryjeme poklicí a v troubě dusíme tak dlouho, až je rýže měkká, tj. asi 30 minut. |
3 | Pak rýži vařečkou promícháme s masem, rozdělíme na talíře a podáváme posypané strouhaným sýrem. |