Recept

Kulaga, ruská pohanková kaše

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58255

Ingredience

6 polévková lžíce Cukr krupice
30 g Hrušky sušené
30 g Meruňky sušené
400 g Mouka pohanková
30 g Višně sušené bez pecky
1200 ml Voda pitná
200 ml Šlehačka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 095kJ
31% Sacharidy 113 g
3% Tuky 2 g
1% Sodík 13 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kulaga, ruská pohanková kaše postup přípravy receptu:

1

Pohankovou mouku rozředíme teplou vodou do hustoty smetany. Pečlivě rozmícháme a přidáme 2 lžíce cukru, na kousky nakrájené sušené meruňky, vypeckované sušené višně a sušené hrušky. Směs zalijeme vroucí vodou, znovu rozmícháme a uložíme na teplé místo, aby zkvasila.

2

Zkvašenou směs přelijeme do hrnce a za častého promíchávání ji vaříme 1,5 hodiny na slabém ohni.

3

Uvařenou kulagu podáváme posypanou cukrem a přelitou šlehačkou.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný ke zkvašení směsi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept