Gruzínský ovocný salát s bílým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gruzínský ovocný salát s bílým vínem
Gruzínský ovocný salát s bílým vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58309 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Brandy |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Hroznové víno |
3 ks | Hrušky |
4 ks | Jablka |
2 ks | Pomeranč |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
300 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 484,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 148,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hroznové víno, Hrušky, Jablka, Pomerančová kůra, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy, Pomeranč nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Gruzínský ovocný salát s bílým vínem postup přípravy receptu:
1 | Oprané, oloupané, jader i jádřinců zbavené ovoce nakrájíme na tenké plátky, kuličky vína rozpůlíme, vše vložíme do mísy, zasypeme cukrem, pokapeme koňakem a uložíme do chladna na 30 minut. |
2 | Před podáváním salát zalijeme suchým bílým vínem a posypeme strouhanou pomerančovou kůrou. |
Poznámka
Servírujeme studené.