Sibiřská limonáda z černého rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 380 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sibiřská limonáda z černého rybízu
Celkový čas: | 380 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 360 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58368 |
Kategorie: | Limonády |
Ingredience
150 g | Med včelí |
1 kg | Rybíz černý |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 824,5mg |
Vláknina | 150,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 452,7mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Rybíz černý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Sibiřská limonáda z černého rybízu postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté kuličky černého rybízu vsypeme do kameninové nádoby, kterou zakryjeme poklicí utěsněnou vlhkou utěrkou. Postavíme na 6 hodin do trouby na velice slabý oheň, a potom rybíz propasírujeme sítem. |
2 | Mezitím ve 300 ml vody rozvaříme 150 g medu. |
3 | Do propasírované směsi přilijeme med rozvařený ve vodě, promícháme a dáme vychladit. |
4 | Vychlazený nápoj rozlijeme do sklenic. |